onsdag, juni 22, 2005

Dagens fundering !!!

Frihet under ansvar !!
är detta nått man kan ge sina barn ?? Jag menar inte med allt men viss frihet under ansvar jag kör det med Tor o jag känner mer o mer att det är nått han fattar + att det är nått som stärker honom i sin självkänsla.
Ett ex. han får lov att gå en bra bit från mig bara han visar sig när jag inte ser honom. Klart är detta ett sätt att visa honom att jag litar på hans förmåga att göra det rätta samtidigt som jag håller koll på honom o "kallar in honom" när jag känner att han är lite för långt bort. Jag kom på mig själv att detta är ju precis det jag gjort med mina hundar som ett osynligt flexi koppel.

Frågan är om man kan även göra detta med mer allvarliga saker ???
Tror tyvärr inte det fungerar på alla barn eller alla åldrar men det går nog att försöka framför allt försöka se det så !!

Eller ?? Funderar ofta på hur liten skillnad det är mellan hundar o barn uppfostran. Givetvis måste man "träna/ tänka" olika beroende på vilken hundras man har men detta är oftast själv valt o oftast är det så att man väljer efter vad man tror passar en bäst, men barn får man o då gäller det att jobba sig genom en massa olika sätt/eller tänk innan man hittar rätt o ibland kan man utgå från sig själv men ibland är det helt anorlunda.

söndag, juni 19, 2005

Åkte häst idag !!!



Vi åkte på impuls till Skånesdjurpark trollungarna roade sig kungligt o hitta på en massa. Djuren tyckte det var i varmaste laget så de höll sig i skuggan o vilade mest. Tror att eftersom vi har en del djur hemma är det inte alls lika intresserade av andra djur Tur i oturen vi såg inte så jätte många :)

Axel var väldigt imopnerad av alla BARNEN han såg överallt !! han försökte få komtakt med några men de var på tok för upptagna !!!
Glad skit är han på väg att börja gå när som känns det som !! skojar, leker med vattnet, nickar efter en och blir väldigt irriterad på brossan ibland. Tor är en mjukis som oftast ger efter.