fredag, april 04, 2008

Här är det stickning !!!!

Jag har ju stickat färdigt vantarna o känner att detta med mönster stickning är super roligt jag fick tipset att Binge skulle vara en trevlig teknik en Hallensk teknink som jag inget alls visste nått om !
Boken är klart mat nyttig men främst är det en inspirations bomb .... jag hade inget rutat papper hemma så jag ritade upp rutmönster på papper o på datorn det är ett klart pillerijobb jag gärna gör bara det blir nått bar av det !
Jag har ritat /ritat av mönstret på bilden brevid boken o kommer troligen ge mig på ett par benvärmare det kommer troligen vara en typ av tränings historia så jag vet inte om det kommer bli exakt samma mönster jag ska hålla mig till samma garn så det finns lite enhetligt i det *ler


Tor har vatt sjuk o jag har varit tvungen att sysselsätta mig med ett o annat jag har provat lite olika tekninker vid olika tillfällen o jag gillar att göra testlappar efterom det är på rundstickor blir det ju pulsvärmare dock oftast bara en av varje sort !! funderar till nästa provlapp göra det i endast ull o i större vanteformat så jag senare kan tova det o göra grytvante av det .....om nu det funkan
Det finns en massa olika tekninker som är i varierande svårighets grader o det är super koolt att blanda färger o komma på hur jag vill ha det. Valmöjligheten är lite överväligande o jag bubblar av olika ideér men jag kommer väl landa snart o dyka in i ett projekt som jag kan hålla mig fast till........det är en process
Jag har en massa garner hemma så det är bara att köra på o det är kul o begränsar mig lite ...pysselskåpet börja svämma över så det är dax att beta av material jag har hemma lättare sagt är gjort !
Det är så roligt att jag äntligen kan sticka med strumpstickor o inte tappar stickorna ...trästickor är kanon o jag tror att jag stickar hårdare nu än förr o det hjälper oxå att behålla stickorna på plats ...att sticka jämt o byta färg är det som jag behöver träna mest på nu !!!

torsdag, april 03, 2008

Sorgen nu är det bra en "gris kvar"


Det hände i söndags Gröna lycktan är nu med Tim o katterna Han fick troligen en hjärtinfakt o dog i min famn 5 min efter jag tog upp honom ... det gick så snabbt jag har inte hunnit fatta det riktigt , det har Facklan o Tor gjort ordentligt ... Tor fick se Gröna Lycktan död o ville se o känna han frågar en del o det var han som sa " att nu är han hos Tim "... sant

Facklan tar det hårt han är ensam o klart stirrig över förändringen hur det ska bli nu är svårt att säga eftersom han ska ju omplaseras.... jag hoppas nånn som vill ha en pigg hane snart hör av sig !

Det är underbar vår nu o jag stickar Binge som en Tok har köpt böcker om mönstersticking o det är klart beroende framkallande .