lördag, augusti 15, 2009

finns en chilli hemma !

Ja

En sånn liten en som har för mycket skinn, leker med allt har sylvassa tänder o kan slabba i vattenskålen även om det bara finns 3 droppar kvar *ler stort
Det är en liten Ungersk Vizsla som flyttat hem till oss med buller o bång eller mer ultra fart. Men saken är ju den att hittar man det man vill ha o det blir rätt kan man inte bara slänga bort chansen .. Visst ska man jobba på att hitta rätt hund men se'n är det ju i slutändan hur man tränar o gör med hunden ..o det är det RIKTIGA jobbet !!!

Hon har fått träffa grannar o det ploppade ut många grannar ur sina hålor för att se o känna o klämma .. med erfarenhet av mina barn är dom rätt sparsamma med kännandet o klämmandet dom vet att jag är rätt egen o har regler o åsikter om det mesta.
Timjan damen tyckte det var ok att jag drog hem en valp men jag tror att hennes tankar är samma som med barnen bara du tar hand om din hund så är det ok ... nu är valpen så liten att hennes rundor är rätt lagom o så får man rasta Chilli typ 4-5 gånger mellan Timjan's rundor ...
I natt var första natten o det gick super bra .. jag sov nere i soffan mest för att jag ville höra henne hon märkte inte detta förrän på morron kvisten o då la hon på golven under ..
Vi fick en filt som luktar mamma o syskon , snutten har gjort henne säker tror jag , så fort hon var trött eller ängslig så gick hon o la sig på filten. På kvällen la jag min tröja som jag haft under dagen så hon suggsesivt vänjer sig vid våra dofter.
Det är en super charmig flicka med fötterna på jorden o hjärtat på rätta stället !!

ha en bra helg cina / trollmamma
Posted by Picasa

fredag, augusti 14, 2009

lite rörelse !

Då vi sitter o varvar ner efter en livlig måltid

tar ungarna det lung't med liv o rörelse till "firma fantasiflytt" tönt heten i detta program är högt men trollen älskar det, att dom frivilligt ställer sig upp o gör kordinationerna är OTROLIGT !

ingen är gladare än jag över detta !

ha en skön helg !
Posted by Picasa

onsdag, augusti 12, 2009

Så bra skålen var !

Kräftor kräftor i mängder !
Super gott, med gott sällskap o kvällen var räddad !
Det blev Ica's som får bäst i test dom var klart smarriga med stenugnsbakat bröd (jag tog 1skiva )
aioli, Gloriasheta ett gott Rose vin o massa kräftor.
Det är väl det bästa med att sommaren går mot sitt slut Kräftorna o dom jumna (hur det nu stavas )kvällarna .

Det är super prodiktivt här hemma jag syr så maskinen ryker tyvärr är den ju gammal o låter som ett tröskverk... men så är det jag vet ju vad jag ska önska mig till födelsepresent .....
på flicker kan man se mina verk gå in o kolla !
ha en skön dag /trollmamma
Posted by Picasa

måndag, augusti 10, 2009

Sytt !

Det är så kul att sy

Det vart en fack/förkläde som är inspirerad av en toolbelt. tyget är en stuvbit jag köpte på Bakluckeloppisen för hela 3kr
det blev en lite axelremsväska till Susan o denna till mig. Det blev inspirernade bra så jag forstatte o gjorde en höftväska med ett brokigt Ikea tyg o det svarta tyget jag sydde mörkläggnings gardiner till trollen. ett projekt jag inte bloggat om än ;-) det är perfekt att kunna sy lite när trollen kan leka o pyssla själva !
ha en bra dag cina
Posted by Picasa

sytt en höftväska !

Eller vad man nu kan kalla den.

Det är en väska som man kan ha runt midjan det är så smidigt att kunna ha magväska som bär allt åt en ...
Det är super roligt att sy nu när man har troll som kan leka o sysselsätta sig o jag kan sy o sy så det ryker!

Sydde en väska till en vän men jag har inte fotat den än men det kommer jag fyndade tyget på Bakluckeloppisen för 3kr fatta 3 kr jag sydde en väska o en fack/förkläden för 3kr + jobb o lite foder tyg (slitna lakan )som jag sparat .
bilder på det ´kommer
Posted by Picasa

söndag, augusti 09, 2009

lite saker blev det !

tror att fördelen med att klippa eller skära i tejpen gör klart bättre kanter ...
sån't lär man sig allt eftersom..
Posted by Picasa

Sol o bad!

Det är så kul trollen har haft en minisemester i östergötland
Vi tog en färd upp till Snörvelstorp o trollen hade jätte kul,
jag hade det bra jag med ... ingen direkt shopping men vi badade o njöt av naturen.

Det var en rätt brant skogig backe ner till badplatsen som fick naturliga vågor då båtarna körde förbi, det är båtar som ska till göta kanal på nått sätt ..(vet ärligt inte vart jag var hän ;-) )
X2000 hem gick snabbt o lätt hade köpt en pizza vi dela på tåget .
Skapade en del på tåget med silvertejp ;-) det var det lättaste .. en sladdväska, en näsduksfodral, en liten myntbörs som jag inte klurat färdigt knäppet på ..bild kommer snart
Posted by Picasa