torsdag, augusti 16, 2007

Virkade brödkorg !!!

Jag har varit på en fest där såg jag en brödkorg i tyg, ett stadigt bommulls tyg som var fodrat o vikt en gång för att få stadga o det var klart cool't o väldigt trevligt.
.... funderade på att själv sy en men *suck jag är inte i tillstånd att sy ... att dra fram maskinen o koncentrera mig , klippa, nåla , fibbla , sprätta .... nähäää inte nu när trollen cyklar som tokar o sladdar så man får hicka .. inte när det antingen är jätte varmt eller fuktigt o kvallmigt ... men jag skulle ju kunna virka det av nått tjockare snöre eller nått !!! en vän virkade en ryggskrubbs historia av ett Natursnöre hon köpt ... jag gillade ideén o drog in på stan för att se vad jag kunde hitta som var lämpligt !!!

Hittade ett typ av jutesnöre på en hobbyaffär som var klart passande.
Jag virkade på lite olika sätt i början o använde till slut halvstolpar o ökade allt efter som (vet inte hur mycket) men jag använde http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=93&d_id=22&lang=se ett keps mönster som jag virkade för ett tag se'n (som vart fullkomligt värdelöst till keps men klart bra till detta *ler )

Jag körde med jutesnöret o ett tunns naturvitt bomullsgarn o det blev lagom ....efter en rätt bra runt botten så forsatte jag rakt uppåt tills jag avslutade med dubbel stolpar som finich



Här är den med på riktigt med bröd i !!! vill genast baka bröd eller bullar (sånna man köper o gör klara hehehe )