Glöm vattenbad och krångel.
Busenkel Bearnaisesås till helggrillandet eller fredagsmyset.
Bearnaisesås
Koka ihop 2 msk vitvinsvinäger,med en stjälk persilja och en hackad schalottenlök.
Häll på 2 msk vatten när det mesta kokat bort.
Smält 150 gr smör på svag värme och höj sedan temperaturen mot slutet.
Häll över allt i matberedaren och kör
någon minut, lägg i 2 äggulor och blanda.
Sätt på matberedaren och häll på smöret droppvis.
Smaka av med 1 tsk dragon och salt
och peppar.
Skulle den skära sig så värm 4 msk grädde och häll i droppvis.
För den som har gott om tid finns en mer tidskrävande Bearnaisesås tillagad på traditionellt vis. Du hittar ett gott recept här:
http://kryddburken.se/2011/03/
måste testa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar